Spetterend Rosendael, een bron van vermaak voor jong en oud!

Kasteel Rosendael

Kasteel & Park Rosendael in het Gelderse Rozendaal heeft een rijke geschiedenis. Al sinds de middeleeuwen staat er op deze plek een kasteel waar de hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden. Daarvan is nu nog steeds de grote ronde toren te zien. Deze toren met vier meter dikke muren, donjon genaamd, is de grootste die in Nederland bewaard is gebleven!

Het landgoed is voor zowel volwassenen als kinderen een bezoek waard. Het park met de bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland en is te ontdekken met de gratis Beleef! plattegrond.

Neem ook een kijkje in het kasteel en kom van alles te weten over de oud bewoners van Rosendael! Er heerst een bewoonde sfeer met nog veel oorspronkelijke interieuronderdelen, waaronder een prachtige collectie meubels, zilver, porselein en familieportretten.

Verder beschikt Rosendael over een nog steeds originele oranjerie. Dit betekent dat in de winter alle kuipplanten van het landgoed binnen staan en in de zomer wordt de Oranje-rie omgebouwd tot horeca locatie. Een bijzondere plek voor een hapje en drankje op het terras met een sprookjesachtig uitzicht op rozentuin en kasteel.

Adres
Rosendael 1
6891 DA Rozendaal (Gld)

Informatie
www.glk.nl/rosendael
(026) 364 46 45 of rosendael@glk.nl
www.oranje-rie.nl
(026) 364 56 48 of info@oranje-rie.nl

Bekijk ook...

2 Comments

  • Toeractief redactie

   Beste heer Langenberg,

   Mijn excuses voor het ongemak dit heeft te maken met een technische mankement! Als het goed is; is dit nu weer verholpen.

   Met vriendelijke groet,

   De redactie van toeractief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *