Wereld Boeken Dag: de 5 mooiste fiets- en wandelboeken

wereld boeken dag

Vandaag is het weer zover: Wereld Boeken Dag! 23 april staat sinds 1995 ieder jaar in het teken van boeken en lezen. Wij verzamelden de leukste, mooiste en meest inspirerende wandel- en fietsboeken om vanavond helemaal in te duiken.

In 1995 werd 23 april door UNESCO uitgeroepen tot de jaarlijkse Wereld Boeken Dag. Die dag staat dan in het teken van lezen, publiceren en het beschermen van publicaties door middel van copyright wereldwijd.

Wereld Boeken Dag: symbolische datum

Waarom 23 april, vraag je je misschien af? Het is een symbolische datum in de wereldliteratuur. Op diezelfde dag in 1616 overleden namelijk Cervantes, William Shakespeare en Inca Garcilaso De La Vega. Genoeg reden om die datum te herdenken dus. En hoe kunnen we dat beter doen dan door te lezen? Precies!

5x de mooiste (nieuwe) wandel- en fietsboeken

 1. Fulltime avonturier – Tamar Valkenier

  Een vrij en avontuurlijk leven, dát is wat Tamar Valkenier wilde. Ze liet haar veilige, Nederlandse bestaan achter en ging op weg, de wijde wereld in. In twee jaar ging ze de wereld rond, fietsend door Europa, naar Mongolië met een paard, kameel en hond en daarna wandelend door Jordanië. Tamar Valkenier is geen onbekende voor Toeractief. Ze schrijft namelijk iedere editie een avontuurlijke column in het magazine.

 2. 10.000 stappenboek – Arie Boomsma

  Gezondheid- en fitnessdeskundige Arie Boomsma bundelde dertig wandelingen in dit mooie boek. Hij loopt door de mooiste steden en natuurgebieden en zet iedere wandeling ongeveer 10.000 stappen. Precies wat we iedere dag zouden moeten doen! Wil jij deze challenge graag aangaan? Arie neemt je mee door zijn reis naar een gezonder en bewuster leven. Ga mee, zet je stappenteller aan en wandel jezelf fit.

 3. Van vuur naar ijs – Marica van der Meer

  Wat bezielt iemand om een fietstocht van 28.000 kilometer te maken? En dan ook nog eens van het uiterste puntje in Zuid-Amerika naar Alaska? De schrijfster van dit boek, is het antwoord op die vraag… Ze noemt het “een geweldige ervaring” en neemt de lezer graag mee op deze indrukwekkende reis. Voor iedereen die thuis op de bank zit en verlangt naar vakanties, reizen of het onbekende.

 4. De Schotse Marsen – Rory Stewart

  Een intiem portret van twee geboren avonturiers: een vader en een zoon. De Brit Rory Stewart wandelt een kalmerende tocht met zijn 89-jarige vader door De Schotse Marsen. Langs de Muur van Hadrianus, de geschiedenis van de natie en een anatomie van het landschap.

 5. Ga op de fiets – Laura Maat en Irene Maaskant

  Stap op de fiets en maak je hoofd leeg. Volgens de schrijfsters van dit boek is dit de beste manier om weer met een frisse blik naar de wereld om je heen te kijken. Na het lezen wil je nog maar één ding: je band oppompen, ketting smeren en gáán. Van Nederland naar Vlaanderen en de rest van Europa.

5/5 - (3 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *