Vakantie in eigen (Neder)land

vakantie in eigen land

Het coronavirus heeft het reisgedrag van de Nederlander (noodgedwongen) veranderd. Vóór de pandemie het reisverkeer stillegde, waren we globetrotters die de wereld afreisden om vreemde culturen en prachtig natuurschoon wereldwijd te ontdekken. Nu de zomer in zicht is en de coronamaatregelen beetje bij beetje versoepeld worden, durven we weer voorzichtig te dromen van reizen. Maar wat blijkt uit recent onderzoek? Nederlanders gaan het liefst in eigen land op vakantie, ook al mogen ze de grenzen weer over.

Hendrik Beerda Brand Consultancy voerde recent een onderzoek uit onder twaalfduizend Nederlanders. Het onafhankelijk onderzoek wees uit dat Nederlanders ook in 2021 de zomervakantie het liefst in eigen land doorbrengen. Wie toch de landsgrenzen wil oversteken, rijdt met de auto naar Duitsland of de Belgische Ardennen. Naar verre bestemmingen vliegen? Daar heeft de Nederlander, zo blijkt, momenteel weinig vertrouwen in.

vakantie in eigen land
De populairste bestemming voor vakantie in eigen land zou De Veluwe zijn.

De Veluwe, de populairste bestemming

De Veluwe zou de populairste bestemming zijn voor een vakantie in eigen land. Vooral senioren dromen dit jaar van een vakantie in dit natuurgebied om van al het natuurschoon te genieten. Hoewel jongvolwassenen ook te vinden zijn voor deze mooie streek, verkiezen zij op dit moment de gezellige drukte van de stad boven de rust en stilte van de natuur.

Trek jij deze zomer naar de Veluwe? Tip: overnacht op Buitenplaats Beekhuizen waar veel wandel- en fietstochten vertrekken.

Op stedentrip in eigen land

De Nederlander die niet de natuur intrekt deze zomer, gaat op citytrip in eigen land. Dat doet hij het liefst in Amsterdam, maar ook Maastricht, Scheveningen, Den Haag en Rotterdam trekken heel wat toeristen aan. Op zoek naar een historische stadswandeling in Rotterdam? Laat je gidsen door deze wandeling over bekende bruggen, door de haven en groene parken.

Amsterdam is een populaire stedentrip bestemming in Nederland.

Vier jij deze zomer vakantie in eigen land en ben je op zoek naar inspiratie? Op onze website vind je per provincie heel wat leuke wandel- en fietstochten langs cultuur en door natuur.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.