Film Drømmeland in première

Foto Amstelfilm
Foto Amstelfilm

Ook wel eens gedacht aan een leven in de vrije natuur, weg van alles en iedereen? Dat de uitdaging groter kan zijn dan hij lijkt, is te zien in de film Drømmeland. De eerste lange documentaire van regisseur Joost van der Wiel.

De film Drømmeland vertelt het verhaal van de naar vrijheid verlangende, zestigjarige Nils. Hij vertrekt naar een kleine houten hut in de Noorse bergen, om daar zonder enige bemoeienis van de maatschappij te leven. In harmonie met de natuur, zichzelf en zijn paard.

Alleen in de natuur

Toch neemt hij ook zijn smartphone mee. Dat het leven afgezonderd van alles en iedereen moeilijker blijkt dan gedacht, wordt duidelijk in de tijd die Nils in de wilde natuur doorbrengt. Verlangend naar contact met de buitenwereld en het delen van zijn leven met andere mensen. We volgen zijn zoektocht in het vinden van een weg: in het leven met de omgeving, de buitenwereld en zijn verlangens.

Première

Regisseur Joost van der Wiel maakte eerder al kortere documentaire (Het kind is groot uit 2012 en De hoeder uit 2016). Op zijn reis door Noorwegen kwam hij in aanraking met het verhaal van Nils, wat hem inspireerde tot zijn eerste lange documentaire. De film Drømmeland gaat vandaag in première en zal komende tijd te zien zijn in diverse filmtheaters in Nederland.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *