Winnaars van de Fiets Awards 2019

E-bike van het Jaar, Sparta M8b (Foto Fiets Awards)
E-bike van het Jaar, Sparta M8b (Foto Fiets Awards)

Begin maart werden de Fiets Awards voor 2019 uitgereikt, evenals de Fiets Innovatie Awards. Nu het voorjaar weer is ingetreden, werpen we een blik op de winnaars. Kijk mee naar de indrukwekkendste ontwikkelingen en laat je inspireren voor het nieuwe fietsseizoen.

Fiets van het Jaar

In diverse categorieën werden verschillende modellen met een award bekroond. Zo was er de Fiets van het Jaar, E-bike van het Jaar, Speed e-bike van het Jaar, Racefiets van het Jaar en MTB van het Jaar. De Cortina Common werd verkozen tot Fiets van het Jaar: een fiets die zorgt voor veel rijplezier, verkrijgbaar in moderne kleuren en met handige bagagemand, zowel voor- als achterop de fiets eenvoudig te bevestigen. De Sparta M8b ging ervandoor met de titel E-bike van het Jaar. Deze frisse, eigentijdse e-bike is sportief om te zien en brengt de nodige luxe met zich mee, zowel wat betreft rijeigenschappen als bijvoorbeeld op het gebied van verlichting. Twee modellen waar je mee gezien mag worden en de nodige uren op rond kunt toeren.

Fiets Innovatie Awards

Noemenswaardige nieuwe producten of toepassingen op de (fiets)markt, werden beloond met een Fiets Innovatie Award. Winnaars van deze prijs waren de Brompton Electric – een vouwfiets en e-bike ineen met handigheden als een USB-laadpoort en automatische verlichting – en de Juncker SRAM Red eTAP AXS: volgens de jury van hoogstaande technologie, met draadloze bediening en een veelzijdige app om deze groepset mee te bedienen.

Graag meer lezen over deze nieuwe producten op fietsgebied? Kijk voor overige winnaars en informatie over de winnende modellen op de website van de Fiets Awards.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *