6x leuke cadeaus voor wandelaars

cadeaus voor wandelaars

De decembermaand is aangebroken en dat betekent voor veel mensen vaak cadeaustress. Of het nu een kleinigheidje is voor Sinterklaas, een cadeautje onder de boom of gewoon zomer. Toeractief to the rescue, want wij hebben 5 leuke, originele cadeaus voor wandelaars voor je op een rij gezet. Leuk om te geven (of om zelf te houden).

1. Liefde voor de voetjes

Voeten brengen wandelaars van A naar B. Ze begeleiden ze op de mooiste avonturen en over de mooiste paden. Maar met al die kilometers hebben de voeten ook behoorlijk wat te verduren. Daarom kun je een fervent wandelaar blij maken met een fijne voetverzorging. Een beetje liefde voor de voetjes kan toch nooit kwaad? Wij zijn fan van de Hand- en Voetcrème van HappySoaps (€7,99). Naast een heerlijke geur, is deze bar ook goed voor de planeet. 

Ook leuk: een voetmassage cadeau geven.

2. Oude kaart in een nieuw jasje

Keramieken tegels worden al sinds de 16e eeuw gemaakt in Delft en omstreken. StoryTiles eert deze traditie en creëert eigentijdse miniatuurverhalen op tegels. Ze hebben verhaaltjes over allerlei onderwerpen en natúúrlijk hebben ze er ook eentje over wandelen. Ons favoriete tegeltje?Dat is zeker ‘Een wandelingetje maken’. Het verhaaltje bij deze tegel vonden wij ook heel lief:

“Welkom in de StoryTiles tuin. Loop hand in hand en wandel langs de mooiste wonderen der natuur. Neem de adembenemende bloemen en planten tot je, luister naar het schitterende getjilp van de vogels en laat al je zorgen van je afglijden. Deze mooie tegel straalt ontspanning uit.”

Andere favoriet: Uitwaaien op Schier.

De tegeltjes zijn er in verschillende maten én in mini’s voor op de koelkast! 

Nee het zijn geen oren aan de boom, het is de winterpaddenstoelen judasoor.

3. Vastpinnen

Wandelpin van een wandelschoen. Foto: Wandelpin.nl

Wandelen betekent avontuur. En avonturen, die wil je graag vastleggen. Dat kun je doen met mooie foto’s, een mooi dagboek of met zogenaamde wandelpins. Bij Wandelpin.nl zijn er voor verschillende (bekende) wandelroutes pins te koop. Ook kun je kiezen uit algemene pins.Leuk op je rugzak of jasje. De wandelpins zijn er al vanaf €5,25.

Ook leuk: geef iemand een Wandelchallenge 2024 cadeau. Je bestelt de Levensboom Pin-collector (kosten € 6,50 p.st) welke je direct ontvangt samen met een invulpaspoort. Heb je de Wandelchallenge volbracht ontvang je de bijbehorende 20×24 Wandelchallenge Wandelpin.

4. Verhalende stadswandeling

Geen gids met saaie feitjes. De stadswandeling van StoryTrail sleurt iedereen mee in eeuwenoude, spannende en wonderlijke verhalen. De verhalenverteller maakt je onderdeel van het avontuur. Helemaal leuk: je kunt een StoryTrail cadeau doen. De wandeling is er in verschillende steden, dus keuze genoeg! Onze tip: ga zelf mee! Een ontzettend leuk uitje om samen met je wandelmaatje te doen.

 

5. Lief dagboek…

In dit handige wandeldagboek kun je bijhouden wanneer en waar je gewandeld hebt. Er is ruimte om de tocht te beschrijven, te noteren hoe ver je gewandeld hebt, of en hoeveel hoogteverschil er was, hoe lang de tocht geduurd heeft, hoe de weersomstandigheden waren, met wie je gewandeld hebt en nog veel meer. Ook kan het wandeldagboek gebruikt worden om aandenkens aan je wandelingen te bewaren. Je kunt denken aan stempels, tickets, bonnetjes, foto’s of tekeningen. 

Voor de natuurliefhebbers kun je ook denken aan een natuurjournal. Natuurjournalen is een ontspannende bezigheid die dichter bij de natuur brengt. Het helpt je om even helemaal op te gaan in dat wat jij ziet, hoort, ruikt of voelt en te focussen op details die je anders nooit had ontdekt. In ‘Natuurjournalen‘ helpt Mirja je op weg om zelf een natuurdagboek te beginnen. Om te observeren en te voelen.

6. Leesvoer

Boeken over wandelen, die zijn er natuurlijk onwijs veel. Zo vinden wij de boeken van Floortje Dessing altijd heel fijn om te lezen. Ook de NS Publieksprijs en boek van jaar 2023 ging naar een boek dat menig wandelaar in het hart sloot. We hebben het natuurlijk over De Camino van Anya Niewierra. En geef nu toe, deze omschrijving over het boek prikkelt toch om te gaan lezen?

“De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking.

Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt.”

 

Op zoek naar meer cadeau inspiratie? Bekijk dan deze kerstcadeaus voor buitenmensen

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *