Check je route als je gaat wandelen in de Posbank

Wandelen Posbank

Natuurmonumenten is in de maand december druk bezig met het verbeteren van de wegen en paden van Nationaal Park Veluwezoom. Op die manier blijft het een prettig gebied voor wandelaars en andere gebruikers. Het betreft vooral het gebied bij de Posbank: het Herikhuizerveld. Check daarom voor je gaat wandelen in de Posbank je route via de website van Natuurmonumenten.

Nationaal Park Veluwezoom is een geliefd natuurgebied en wordt al ruim honderd jaar in topconditie gehouden door Vereniging Natuurmonumenten. Een van de taken die daarbij hoort, is het onderhouden en verbeteren van de paden. Dit heeft als doel om kwetsbare gebieden en – soorten zo veel mogelijk te ontzien. Daarnaast is het prettig om aparte paden voor de verschillende doelgroepen te creëren. Hierbij wil Natuurmonumenten duidelijker gaan aangeven wie waar terecht kan. Het gaat om men- en ruiterpaden, een nieuwe mountainbikeroute en overige wandelpaden.

Afgesloten paden

Het gebied rondom de Posbank, het Herikhuizerveld, wordt ook wel het mooiste heideveld van Nederland genoemd. Het is niet voor niets een populair gebied om te wandelen: hier en daar een heuvel voor een flinke klim, bij helder weer mooie uitzichten, een schaapskooi in de buurt en als je gelukt hebt een edelhert. De komende tijd is een aantal paden echter afgesloten. Mocht je zo’n afgesloten pad tegenkomen, neem dan een ander pad en ga niet zwerven over de paden voor het vee. Te zijner tijd verdwijnen er ook paden, daar komen nieuwe paden voor in de plaats.

Advies voor wandelen bij Posbank

Uiteraard ben je als wandelaar nog steeds van harte welkom om in het heidegebied bij de Posbank te lopen. Het advies voor de komende maanden is echter om voor vertrek de meest recente kaart te bekijken. Deze is te raadplegen via de informatiepagina van Vereniging Natuurmonumenten over het Wegen- en Padenplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *