Genomineerden beste wandelroute 2021: dit zijn ze

genomineerden beste wandelroute
Mookerheide bij de Plasmolen

Wat wordt de beste wandelroute van het jaar in de Benelux? Nog vijf routes maken kans op deze eretitel. Op de eerste dag van de Fiets- en Wandelbeurs in Gent, zaterdag 1 mei aanstaande, maakt de jury de winnaar bekend.

Dat Nederland een echt wandelland is, blijkt ook weer uit de genomineerden die nog in de race zijn voor de prijzen. Er dingen flink wat routes van eigen bodem mee om de titel in de wacht te slepen. We zetten de genomineerden beste wandelroute 2021 even voor je op een rijtje. Wie weet haal je er nog inspiratie uit voor een mooie wandeling.

Genomineerden beste wandelroute

De vijf genomineerde routes die nog kans maken op de eretitel ‘Beste wandelroute van de Benelux’ (in willekeurige volgorde):

  • Streekpad Westfriese Omringdijk

Dit nieuwe streekpad in het noorden van Noord-Holland is 15o kilometer lang. De route staat in het teken van de historische Westfriese Omringdijk. Het streekpad is in beide richtingen bewegwijzerd met geelrode strepen en staat beschreven in een gids. In de bijbehorende app kan je het verhaal van de eeuwenoude strijd tegen het water herleven.

genomineerden beste wandelroute
Maasvallei
  • Lange Afstandswandeling RivierPark Maasvallei

Deze LAW werd in 2020 uitgebreid: van 52 kilometer aan de Vlaamse oever tot een vernieuwde lus-vormige langeafstandswandeling van maar liefst 137 kilometer, langs beide oevers van de Grensmaas. De route is compleet bewegwijzerd met zeshoekige, groene plaatjes met daarop het RivierPark Maasvallei-logo. Ook is de route ingetekend op een bijbehorende kaart.

  • Oude Bondswandeling van Nijmegen naar Plasmolen en terug

Deze wandelroute is een afwisselende, heuvelachtige tocht van 53 kilometer. De start is in het centrum van de oude Romeinse stad Nijmegen. Boswachter Ellen heeft de oude route zoveel mogelijk gereconstrueerd. De wandelgids biedt een duidelijke omschrijving met kaartmateriaal. Aan de hand van een code in de gis kan je de gpx-track downloaden en de route makkelijk met een navigatie of smartphone lopen.

  • Pad van de Vrijheid

Het Pad van de Vrijheid is een mooie wandelroute van zo’n 150 kilometer rondom Wageningen. De route is opgedeeld in dertien etappes die ieder variëren van 9 tot 19 kilometer. De wandelgids bevat een heldere routebeschrijving en duidelijke kaart. Ook lees je er veel achtergrondinformatie over de Tweede Wereldoorlog.

  • Wandelnetwerk ‘de Merode’

Het natuurgebied de Merode, genoemd naar de Prinsen de Merode, ligt op het kruispunt van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Het netwerk werd afgelopen jaar uitgebreid met 170 kilometer aan nieuwe trajecten in de omgeving van Aarschot. Daarme komt het totaal aantal kilometers op 700! De publicatie van het wandelnetwerk is volledig herzien en geactualiseerd.

Wil je meer weten over de genomineerde routes? Kijk dan op de website van de Fiets- en Wandelbeurs.

2/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *