Een eerbetoon aan de Waddenzee: de Dag van het Wad

de wadden

De Waddenzee is sinds 2009 Unesco Werelderfgoed. Tijdens de Dag van het Wad op zaterdag 26 juni wordt gevierd dat de Waddenzee al 12 jaar deze titel draagt. Op verschillende locaties in het Waddengebied is iets te doen op deze dag. Ga mee op ontdekkingstocht door dit stuk natuur van wereldklasse.

Fietsroute Terschelling
Foto Bas Jongerius

3x fietsen op de Wadden met Toeractief

  • Fietsen op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het perfecte eiland voor een mooie dagtocht op de fiets. Via de Waddenkust begint meteen je ontdekkingstocht over het eiland, dat bijna in zijn geheel is uitgroepen tot Nationaal Park. Fiets langs brede Noordzeestranden en via wild bos- en duingebied naar het hart van het eiland. Geniet met onze fietsroute Schiermonnikoog van het meest fietsbare Waddeneiland van ons land.
  • Fietsroute Terschelling

Ervaar een vakantie in één dag met de fietsroute Terschelling. Dit Waddeneiland, dat hoort bij Friesland, laat je genieten van al het moois dat de Waddeneilanden ons te bieden hebben. Fiets op het zalige fietspad langs de Waddenzee en beleef het zomergevoel van het Noordzeestrand en de pure natuur van de Boschplaat. Het ultieme eilandgevoel kan je hier dus niet ontgaan.

  • Vlieland ontdekken op de fiets

Het kleinste eiland van Nederland herbergt een verrassend mooie fietsroute. Helemaal als de zon schijnt! Met het oudste huis op het eiland uit 1575, uitzichten over zee, cranberrycheesecake en meer, is er op fietsroute Vlieland genoeg te ontdekken voor liefhebbers van cultuur en natuur.

Meer weten over de Wadden? Kijk dan eens de natuurfilm WAD.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.