In zeven jaar de wereld rondfietsen met XPLORid

De route van Ben en Linda - Foto: XPLORid
De route van Ben en Linda - Foto: XPLORid

In het eerste nummer van Toeractief van dit jaar kon je lezen over het avontuur van Ben van Baardwijk en Linda Reimersdahl, ook wel bekend als XPLORid. Ben en Linda wilden een wereldreis van honderdduizend kilometer op de fiets gaan maken. Ze bereidden zich meer dan twee jaar voor op hun vertrek op 4 april. Door de coronacrisis moest hun avontuur worden uitgesteld. Toch is het vertrek nu in zicht.

Ben (60) en Linda (39) leerden elkaar in 2017 via het werk kennen. Ben had al het plan om de wereld rond te fietsen. Hij stak Linda aan met het fietsvirus en samen besloten ze de wereld te ontdekken. Onderweg willen ze zo CO2-neutraal mogelijk reizen en ondersteuning bieden aan mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Ben en Linda onderweg op een van hun eerdere avonturen – Foto: XPLORid

Uitstel

Na een speciale benefiet-uitzwaaiborrel met familie en vrienden zouden Ben en Linda op 4 april 2020 vertrekken. Vlak voor hun vertrek werd de wereld in beslag genomen door het coronavirus en moesten ze hun plannen veranderen. Maar nu de maatregelen versoepelen en landen hun grenzen weer openen voor toeristen, is het vertrek opnieuw gepland. Op 15 juni gaat XPLORid op avontuur! Ben je benieuwd? Binnenkort verschijnt de eerste blog van XPLORid over hun bijzondere reis op de website van Toeractief. Daarin vertelt het fietsduo meer over hun voorbereiding en het uitstel door COVID-19.

Route

De wereldreis per fiets is honderdduizend kilometer lang en brengt het duo door tachtig landen over alle continenten. Na het vertrek in Maastricht fietsen Ben en Linda naar het oosten: naar Turkije, Iran, China en Mongolië. Vervolgens trekken ze naar het zuiden, naar India, Indonesië en Australië, om via Japan, Canada en de Verenigde Staten naar Mexico te fietsen. Vanuit daar fietsen ze naar het uiterste zuiden van Zuid-Amerika om langs de westkust van Afrika terug te keren naar Europa.

Fietsend door Parijs – Foto: XPLORid

XPLORid volgen

Wil je meer weten over deze wereldreis? Kijk voor de route en meer informatie op de website van XPLORid. Ben en Linda hebben als missie het op hun reis mooier, groener en socialer maken van de wereld. Zo zamelen ze geld in om mensen in armoede onderweg te kunnen helpen. Wil je hieraan bijdragen en hen steunen door enkele fietskilometers te sponsoren? Ook dat kan op hun website. Het koppel schrijft iedere twee maanden een blog voor Toeractief over hun fietsavonturen. Houd hiervoor onze website in de gaten.

 

4.4/5 - (5 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *