Toeractief-headerafbeelding

Nieuw Klompenpad in Wenum Wiesel

nieuw klompenpad Wenum Wiesel

Op zaterdag 16 december is de feestelijke opening van een nieuw Klompenpad in Wenum Wiesel: Klompenpad Oranjeveldpad. Wethouder Marco Wenzkowski, de klompenpadenwerkgroep en Martijn Grievink van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) onthullen het startpaneel in de kantine van Casa Bonita. Vanaf dan is het nieuwe wandelpad officieel geopend. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Oranjeveldpad (11 kilometer) voert wandelaars langs oude beekdalen, molens, een voormalig snelweg- en spoorwegtracé en historische plekken met een Koninklijk tintje. Met overstaproutes naar andere Klompenpaden, zoals het Kopermolenpad en het Holhorsterpad, biedt het pad een diversiteit aan ervaringen. Dit pad is het 157ste Klompenpad en het tiende in de gemeente Apeldoorn.

Het Oranjeveldpad is het resultaat van samenwerking tussen Dorpsraad Wenum Wiesel, gemeente Apeldoorn, en SLG. Financiële steun kwam onder andere van particuliere grondeigenaren, Waterschap Vallei en Veluwe, de Nationale Postcode Loterij en de Provincie Gelderland. Maandelijkse controle en onderhoud worden verzorgd door enthousiaste vrijwilligers, begeleid door SLG.

De route is gemarkeerd met groene klompjes en de brochure is verkrijgbaar bij lokale punten zoals De Wenumse Watermolen, B. Fiets b.v., Restaurant Triangel in Wenum Wiesel en VVV’s in de regio. Wandelaars kunnen vanaf 16 december ook gebruikmaken van de Klompenpaden app voor navigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie.

Voor meer informatie en een downloadbare folder, bezoek je klompenpaden.nl of de Facebookpagina. Wandelen op Klompenpaden is gratis, maar je kunt de vrijwilligers steunen door een donatie te doen op de klompenpadenwebsite.

3.3/5 - (10 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *