Sprookjes voor grote mensen

De Zingende Zeemeerminnen
De Zingende Zeemeerminnen

Sprookjes zijn voor alle leeftijden! Daarom verzorgt De Sprookjestuinen van Drenthe op zaterdag 24 september 2022 een volwasseneneditie. Een dag vol sprookjes die nét wat spannender zijn dan de kinderverhalen. Met voorstellingen, workshops, muziek en heerlijke (biologische) hapjes en drankjes in de prachtige tuin van Dwingelderheem bij Dwingeloo. Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen en overdekt plaats.

Sprookjes en magie

Abe de Verteller

Na twee Sprookjesweekenden voor kinderen zijn nu de volwassenen aan de beurt. Zo geeft Abe de Verteller bij de vuurplaats een lezing over de symboliek van sprookjes en natuurlijk vertelt hij een verhaal. De Zingende Zeemeerminnen hebben een grote voorliefde voor voeten. In de vijver vertellen en zingen zij vol humor over deze bijzondere ledematen. In de boomgaard vertelt Poppentheater Peterselie het verhaal van Doornroosje, nét wat pikanter dan we gewend zijn…

Workshops

Elke Wiss

Naast de voorstellingen, kun je tijdens deze Sprookjestuin voor grote mensen lekker aan de slag. Susanne Hurenkamp van Atelier Kleur je Hart neemt je in de boomgaard mee in sprookjessfeer met een viltworkshop. Schrijfster Elke Wiss, bekend van ‘Socrates op sneakers’, komt een schrijfworkshop geven in de vuurplaats. En natuurlijk is ook haar laatste boek verkrijgbaar: En ze filosofeerden nog lang en gelukkig. De titel verraadt ook haar liefde voor sprookjes en verhalen.

Livemuziek

Tussen de voorstellingen en workshops door is er livemuziek van Claudine op de hang, Martijn op de harp en kun je een drankje en biologische hapjes kopen bij de bar. Ook tonen en verkopen Aurea en Marloes zelfgemaakte vilten poppen en bloemschilderijen. Dit alles in het prachtige decor van de natuurlijke vergaderlocatie met tuin van Dwingelderheem.

Programma

Ochtendprogramma

TijdActiviteit
11.00 uurOntvangst met harpmuziek
Hangmuziek op het terras
Biologische versnaperingen
11.30 – 12.15 uurProgrammakeuze:
Lezing en vertelling Abe de Verteller
Voorstelling De Zingende Zeemeerminnen
12.15 – 12.30 uurBiologische versnaperingen
Harpmuziek in de tuin
12.30 – 13.15 uurProgrammakeuze:
Voorstelling Poppentheater Peterselie
Schrijfworkshop Elke Wiss
13.15 – 14.00 uurBiologische versnaperingen
Hangmuziek op het terras
14.00 uurEinde ochtendprogramma

Middagprogramma

TijdActiviteit
14.00 uurOntvangst met harpmuziek
Hangmuziek op het terras
Biologische versnaperingen
14.30 – 15.15 uurProgrammakeuze:
Voorstelling Poppentheater Peterselie
Lezing en vertelling Abe de Verteller
15.15 – 15.30 uurBiologische versnaperingen
Harpmuziek in de tuin
15.30 – 16.15 uurProgrammakeuze:
Voorstelling de Zingende Zeemeerminnen
Viltworkshop Susanne Hurenkamp
16.15 – 17.00 uurBiologische versnaperingen
Hangmuziek op het terras
17.00 uurEinde middagprogramma

Sprookjestuin Dwingelderheem

Het paradijsje van Inge Dijkinga en Hans van der Zee.

Deze magische sprookjestuin is het paradijsje van Inge Dijkinga en Hans van der Zee. Rondom de vijver is van alles te ontdekken. Maak kennis met de eenden en kippen die hier hun maaltijd bij elkaar scharrelen. Achterin de tuin is een heerlijke vuurplaats, overdekt met een pannendak. Hierin staat een grote gietijzeren houtkachel, met daaromheen fijne bankjes om even uit te rusten. In de wilde bloementuin loop je over de graspaadjes en ontdek je mooie plekjes. Als je wilt, mag je ook een kijkje nemen in de moestuin en de kas. Zie wat er allemaal groeit en bloeit!

Koop je kaartjes online

Kaartjes voor deze volwasseneneditie kosten €15,00 per persoon voor een dagdeel (twee voorstellingen en/of workshops) of €25,00 per persoon voor de hele dag (vier voorstellingen en/of workshops). Entreeprijs is exclusief eten en drinken. Dit kan ter plekke apart worden afgerekend. Online ticketverkoop: klik hier.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.