Header Toeractiefwebsite

10 tips voor thuisblijvers tijdens corona

Tips voor thuisblijvers

Slaat de verveling toe? Toeractief selecteerde de 10 leukste tips voor de wandelende en fietsende thuisblijvers tijdens corona. Van spannende films tot mooie boeken en interessante podcasts.

Kijken: A Walk in the Woods

We mogen de bossen zelf (liever) niet meer in voor een flinke wandeling, maar we kunnen er wél nog naar kijken. In A Walk in the Woods besluiten twee zestigjarige jeugdvrienden de Appalachian Trail te gaan wandelen. Ze zijn ongetraind en hebben elkaar al dertig jaar niet gesproken: dat zorgt voor veel hilarische situaties.

Kijken: Into the Wild

Chris McCandless laat alles achter zich om de natuur in te trekken. In het waargebeurde verhaal van Into the Wild reist de hoofdpersoon van plek naar plek, bewogen door de muziek van Eddie Vedder, en ontmoet hij verschillende mensen met interessante verhalen. Mooi, soms treurig, maar zeker de moeite waard voor iedere outdoorliefhebber. Liever lezen? Into the Wild bestaat ook in de versie van een boek!

Kijken: The Young and Prodigious T.S. Spivet

Een filmtip voor de hele familie is The Young and Prodigious T.S. Spivet. Een tenger twaalfjarig jongetje dat gek is op uitvinden wint een prijs. Die mag hij in ontvangst nemen op het beroemde Smithsonian Intsitute. Klein detail: het jongetje woont aan de andere kant van Amerika. T.S. begint aan zijn lange reis door de Verenigde Staten. Onderweg bewandelt de jonge genie samen met zijn groene karretje talloze zijwegen en ontmoet hij verschillende mensen met mooie verhalen.

Kijken: As it Happens: Pacific Crest Trail

Zonder script, van tevoren bedacht plan, bewerkte beelden: een rauwe documentaire over een wandeltocht van 4286 kilometer. Twee vrienden lopen langs de uiteenlopende landschappen van de Pacific Crest Trail in de Verenigde Staten. Het amateuristische filmwerk maakt de documentaire erg geloofwaardig én spannend. Tip: de volledige film staat op YouTube, dus je kunt deze direct bekijken.

Lezen: Mijn leven in de wildernis

Als het lentezonnetje langzaam doorbreekt, is er niets zo fijn als een boek lezen in de tuin. In Mijn leven in de wildernis neemt de Nederlandse Miriam Lancewood je mee op reis naar Nieuw-Zeeland. Ze leeft samen met haar man zonder enige vorm van luxe een geïsoleerd leven in de verlaten bergen van Nieuw-Zeeland. Lancewood is ook te zien het televisieprogramma Floortje naar het einde van de wereld.

Lezen: Het mooiste uit de koers

Journalist en schrijver Alex van der Hulst verzamelde vijftig renners, materialen, wegen, bergen, shirts, uitspraken en fenomenen waar nog géén boeken over volgeschreven zijn. Als liefhebber van de wielrensport ben je wel een middagje zoet met dit nieuwe boek.

Lezen: De levende berg

De Schotse bergwandelaar en dichter Nan Shepherd bracht haar leven door in Cairngorms, een onheilspellend ruige bergketen in de Hooglanden. Het manuscript is al geschreven tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is pas nu, na driekwart eeuw, vertaalt door Pauline Slot. Het is een eigenzinnige maar universele blik op de bergen haar inzichten in de relatie tussen mens en natuur. Een boek, maar ook een reisverslag, gedicht, essay en lofzang.

Bewegen: Zwift

Stap op je hometrainer en download Zwift, een virtuele fietswereld met verschillende parcours, groepsritten en wedstrijden. Het lijkt een beetje op Mario Kart op een fiets, maar dan met iets meer zweet. Voor vijftien euro per maand krijg je toegang tot een interactieve indoortraining. Zo blijf je in beweging terwijl je het gevoel hebt dat je een computergame speelt. Eerder schreven we al over tips om in beweging te blijven in tijden van het coronavirus.

Luisteren: Live Slow, Ride Fast

Zet je koptelefoon op, maak een ommetje door de buurt, rijd een rondje op je fiets, ga lekker aan de slag in de tuin of plof gewoon op de bank. Deze podcast, vol anekdotes en prachtige verhalen, is een aanrader voor liefhebbers van de fiets. Laurens ten Dam en Stefan Bolt nemen de luisteraar mee in de wielrenwereld zoals die nu is: terwijl het coronavirus de wereld in haar greep krijgt en in quarantaine gehouden wielrenners er het beste van proberen te maken op kleine hotelkamers, gaat de sport in deze podcast gewoon dóór.

Luisteren: Science of Survival

Een podcast van het Amerikaanse Outside Magazine, waarin de interessante achtergrondverhalen uit het tijdschrift worden vertaald naar audio. Over de wetenschap van overleven in extreme gebieden. Klamme handen gegarandeerd, óók als je gewoon thuis zit.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *