Header Toeractiefwebsite

Verplicht thuis? Musea komen gewoon naar jou toe

verplicht thuis musea

Bij een flinke fiets- of wandeltocht door een onbekende stad hoort vaak een bezoekje aan het museum. Nu musea gesloten zijn sinds de corona uitbraak, is dat even niet meer mogelijk. Het platform thuismuseum.nl bedacht daar iets op: zit je verplicht thuis? Dan komen musea toch gewoon naar jou toe.

Verplicht thuis? Musea komen gewoon naar jou toe

Onder het motto ‘Kijken, kijken, niet lopen’ bezoeken cultuurvloggers van het blog My Daily Shot of Culture verlaten tentoonstellingen. Door de gevolgen van de corona uitbraak zijn cultuurhuizen en musea plots leeg, maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat we niet meer kunnen genieten van de rijke collecties.

Museum corona uitbraak

Virtuele tour bij musea

In samenwerking met verschillende musea, zoals De Hermitage Amsterdam, het Eye Filmmuseum, Het Amsterdam Museum, het Joods Cultureel Kwartier, Museum Arnhem, Museum Prinsenhof Delft en Museum Panorama Mesdag, krijgt publiek een virtuele tour.
Enthousiast? Kijken kan gratis, doneren mag!

Slaat de verveling van het thuisblijven al toe? Eerder selecteerden we de 10 leukste tips voor de wandelende en fietsende thuisblijvers tijdens corona. Van spannende films tot mooie boeken en interessante podcasts.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *