Wandel naar je Werk-dag: de coronaversie

wandel naar je werk-dag

Donderdag 8 april 2021 vindt een bijzondere editie van Wandel naar je Werk-dag plaats, namelijk de ‘Wandel tijdens je Werk-dag’. Normaliter een nationale campagne die het stimuleert om die dag (een deel van de afstand) naar je werk te lopen. Gezien de coronaperikelen en het daarmee gepaarde thuiswerken is deze dag omgedoopt tot Wandel tijdens je Werk-dag. Loop je mee?

Een creatieve geest en nieuwe ideeën op je werk

Het doel van Wandel naar je Werk-dag is zoveel mogelijk mensen laten wandelen en zo aandacht vragen voor lopen als manier om jezelf te verplaatsen. Wandelen is niet alleen een leuke hobby die goed is voor je gezondheid, het is ook erg goed voor je brein. Dit bevordert dan weer de processen op de werkvloer. Al wandelend kom je sneller op nieuwe ideeën en bevorder je je eigen creativiteit. En niet geheel onbelangrijk: wandelen werkt stress verlagend, zorgt voor een gezonde dosis frisse lucht en houdt je scherp. Genoeg redenen om even achter die laptop vandaan te komen en een ommetje te maken.

wandel naar je werk-dag
Een rondje in een park in de buurt is heerlijk tussen de Zoom-vergaderingen door.

Gezonde werknemers presteren beter

De Wandel naar je Werk-dag biedt sinds 2015 iedereen de kans om lopen uit te proberen als manier om je te verplaatsen én het maakt je bewust van de voordelen van bewegen gedurende de werkdag. Hoe belangrijk bewegen is, weten we allemaal. Maar zeker in deze situatie waarin we veelal thuiswerken is bewegen goed. Het helpt je om niet alleen gezonder, maar ook productiever en creatiever te zijn. Goed voor jou én voor je werkgever. Wil je meer tips? Werken in beweging heeft wat feiten en tips voor je verzameld.

Wandel mee

Meedoen kan heel makkelijk: jas aan en naar buiten. Maar je kan ook meedoen met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette van Wandelnet. Hoe?

  1. Maak een wandeling.
  2. Post op social media met de tekst “Ik doe mee met de Wandel tijdens je Werkdag-Estafette. Ik geef het stokje door aan @[tag naam].”
  3. Gebruik de #wandeltijdensjewerkdag + de afbeelding van het estafettestokje (deze download je hier)

 

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *