NK Tegenwindfietsen, het is weer zover!

NK Tegenwindfietsen
Oosterscheldekering

Met storm Ciarán op komst ligt er nog een leuke uitdaging in het verschiet voor fanatieke fietsers: het NK Tegenwindfietsen. Donderdag 2 november zal dit evenement worden gehouden op de Oosterscheldekering en dit jaar verloopt dat extra duurzaam.

Het NK Tegenwindfietsen is iets voor de liefhebber van stevige omstandigheden. Met een verwachte tegenwind van 88 km/uur ploeter je je een weg over de bijna negen kilometerlange route. Op een eenvoudige fiets, aldus de voorschriften, zonder versnelling of andere gemakken. Dit jaar worden deze bijzondere kampioenschappen voor de achtste keer georganiseerd. Het belooft de natste editie tot nu toe te worden, maar de ware tegenwindfietser houdt van dat beetje extra uitdaging.

Duurzame variant

Voor deze editie is het thema ‘duurzaamheid’ toegevoegd aan het evenement, en dat is te merken aan zaken als de aankleding. Zoveel mogelijk is gerecycled, zoals vlaggen, de finishboog en zelfs fietsen die uit grachten werden gehaald voor een speciaal recycleklassement. Oud-deelnemers wordt gevraagd in een shirt van een van de vorige edities deel te nemen. De winnaar kan bloemen verwachten, maar ook in duurzame vorm: dit jaar wordt een tweedehands bos in de handen gedrukt.

Voor snelle jongens

Het evenement wordt aan de hand van het weer bij voldoende windkracht opgezet, iets dat kort van tevoren pas echt in te schatten is. Daarom wordt het NK Tegenwindfietsen ongeveer drie dagen van tevoren aangekondigd. Nu een herfststorm nadert, greep de organisatie zijn kans. Dat het aantal enthousiastelingen vaak groter is dan de plaatsen om deel te nemen, bleek voorgaande jaren al. Ook dit jaar zit de voorinschrijving alweer vol. Gelukkig kan er altijd nog aangemoedigd worden op een zo veilig mogelijke plek langs de kant, al wordt bij te heftig weer ook een begripvol hart toegedragen aan thuisblijvende supporters.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *