In dit nummer – Toeractief 3-2021 + Zomerboek

ta 3-2021

Smeltende ijsjes, korte broeken, barbecueën en zon, héél veel zon. De zomer staat voor de deur. En wat hebben we daar met z’n allen naar uit gekeken. Voorzichtig worden er al vakantie plannen gemaakt en hopen we vurig op zonovergoten zomer. Nog niks op de planning of nog ruimte tussen de gemaakte plannen door? Mooi, want Toeractief 3-2021 is gevuld met mooie zomerse verhalen, routes en hotspots. En alsof dat nog niet genoeg is, zit bij deze editie ook het allereerste Toeractief Zomerboek. Daarin nóg meer zomerse inspiratie, puzzels, picknickrecepten en nog zoveel meer. 

De stad als openluchtmuseum

Wie bij Tilburg denkt aan grauw, grijs en saai, moet echt binnenkort afreizen naar de Noord-Brabantse stad. Want wat je daar aantreft is het tegenovergestelde van grauw en grijs. De stad wordt gezien als openluchtmuseum, gevuld met de mooiste kunst. Niet ín een museum, maar gewoon op straat, op de muren.

Foto Ingrid Simons

Monumentale fietsroute

De Westfriese Omringdijk is maar liefst 126 kilometer lang en is over de volle lengte een monument. Start in Hanzestad Enkhuizen en fiets over de dijk. Kijk uit over het Markermeer en plan een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum. Geniet van de fietsroute over een dijk langs de zee en over land.

Foto Ad Snelderwaard

Slingeren door de groene Achterhoek

Geniet op wandelroute Borculo tussen Berkel en Slinge. Slinger door het groende coulisselandschap dat de Achterhoek rijk is. Deze wandeling belooft veel groen. Wandel langs historische boerderijen en pauzeer in de schaduw van de dichte heggen. Dit stukje Nederland geeft je meteen een heerlijk vakantiegevoel.

Foto Manja Herrebrugh

Een en al natuur

Het water bracht leven op dit bijzondere eiland. Geef de natuur wat ruimte en alles wordt groener. Op Tiengemeten is in 2007 de dijk lekgeprikt. Het resultaat? Een eiland vol jonge en wilde natuur, maar ook zie je hoe het ooit is geweest. Elke dag is anders op dit natuureiland.

foto Marjolein van Rotterdam

Hét witte standje in Midden-Limburg

Thorn, ook wel het witte stadje genoemd, is begin- en eindpunt van deze fietsroute. Fiets dwars door Midden-Limburg en laat je verrassen door lieve kneuterigheid, lekkernijen en verrassend mooie natuur.

Foto Laurie Karine van Dam

Nieuwsgierig naar de routes? De wandel- en fietsroutes, achtergrondverhalen en rubrieken vind je in Toeractief 3-2021, die ligt van 1 juni 2021 t/m 29 juli 2021 in de winkel en is te koop in onze webshop. Daar vind je ook het Zomerboek.

Bekijk hier de opties voor een abonnement

4.7/5 - (3 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *