Een meerdaagse fietstocht. Doen!

Mirre Oost maakt vaak een meerdaagse fietstocht in Nederland en probeert met vlogs en blogs op haar website anderen te enthousiasmeren.
Mirre Oost maakt vaak een meerdaagse fietstocht in Nederland en probeert met vlogs en blogs op haar website anderen te enthousiasmeren.

Een meerdaagse fietstocht geeft het gevoel écht even weg te zijn. Mirre Oost (37), ook wel ‘de Nederlandse Toerist’, gaat geregeld meerdere dagen achter elkaar met de fiets van huis. Met de vlogs en blogs op haar website denederlandsetoerist.nl probeert ze anderen hier ook voor te enthousiasmeren.

Tekst: Kirsten Dorrestijn

Waarom houd jij van meerdaagse fietstochten?

“Vanaf het moment dat ik op de fiets stap, ben ik er helemaal uit. Ik stap een nieuwe wereld in waar zoveel te ontdekken valt. Door het fietsen raakt mijn hoofd leeg van de dingen die thuisblijven. Ik leef helemaal in het moment, ik ben één met de fietsroute en alles wat ik tegenkom onderweg.”

Hoe ga je te werk?

“Vaak word ik online geïnspireerd om naar een bepaald gebied te gaan en kijk ik op de kaart hoe ik met fietsknooppunten een leuke route kan uitstippelen. Ik wil zoveel mogelijk door de natuur fietsen en zo min mogelijk door de bebouwing, behalve als er een mooi centrum is met een gezellig cafeetje of een interessant museum. Ik neem de fiets meestal achter op mijn auto mee naar het startpunt van de route.”

Waar heb je meerdaagse fietstochten gemaakt?

“Afgelopen lente was ik in Zuidwest-Friesland om de Elfdorpenroute te fietsen. In vier dagen heb ik elf dorpen met een rijke historie bezocht. Hoogzomer in Friesland is fantastisch! Ik fietste dwars door het waterland waar veel wordt gerecreëerd. Verder ben ik in Zuid-Limburg door het heuvelland gefietst. In de ENCI-groeve hebben ze dinosaurussen gevonden die in het natuurhistorisch museum in Maastricht worden tentoongesteld. Ten slotte heb ik vier dagen langs de IJssel gefietst, langs de Hanzesteden. In elke stad heb ik een stadsrondleiding gevolgd. Zo kom je veel over de geschiedenis te weten.”

Je fietst vooral graag in Nederland?

“Nederland is een supermooi land, heb ik ontdekt. Ik was altijd van de verre reizen, maar hier is zoveel te zien en te doen. Al helemaal in het zonnige fietsseizoen. Als ik vijf minuten onderweg ben, begin ik al te verzuchten: ‘Wat heerlijk!’ Ik hoop andere mensen te inspireren er lekker opuit te gaan.”

Wat neem je allemaal mee op zo’n meerdaagse fietstocht?

“Ik heb twee fietstassen achterop, daar doe ik het mee. Ik slaap meestal in kleine hotelletjes en B&B’s. De fotocamera gaat natuurlijk altijd mee. Vaak lunch ik ergens op een terras, het liefst aan het water. Bij een B&B vraag ik soms of ik een broodje mag meenemen voor onderweg. En natuurlijk houd ik een koffiemomentje. ’s Avonds geniet ik na: warme sokjes aan, thee erbij en dan beschrijf ik mijn ervaringen en zet ik de foto’s online.”

Start je voorbereiding en lees meer over eten en drinken onderweg.

5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *