Header Toeractiefwebsite

5 onbekende, weidse fietsroutes met veel vrijheid

onbekende weidse fietsroutes vrijheid

Sinds de corona uitbraak brengen we veel tijd binnenshuis door. Een frisse neus halen is in deze tijd erg belangrijk. De beste manier? Op de fiets. Toeractief selecteerde 5 onbekende, weidse fietsroutes met veel vrijheid. 

In Duitsland zijn ze er al een tijdje over uit: fietsen is de veiligste manier van voortbewegen in tijden van het coronavirus. Het Duitse opinieblad Der Spiegel en de minister van Volksgezondheid pleiten voor het gebruik van de fiets. Op de fiets blijf je namelijk gemakkelijk op afstand van anderen, kun je anderen niet tot nauwelijks besmetten, verklein je de kans op hart- en vaatziekten en diabetes én adem je intenser, waardoor de longen goed gereinigd worden. Bovendien is de natuur een traktatie voor ons lichaam en onze geest, nu we zoveel tijd binnenshuis doorbrengen. Drukke natuurgebieden moeten we volgens de maatregelen van het RIVM vermijden. Wij selecteerden 5 toegankelijke en relatief onbekende fietsgebieden die zo weids zijn, dat afstand houden heel gemakkelijk is.

onbekende weidse fietsroutes vrijheid

5 onbekende, weidse fietsroutes met veel vrijheid

Molenroute Achterhoek

De Achterhoek is erg rijk aan molens. In Zeddam, bij knooppunt 79, begint een oer-Hollandse molenroute. Je fietst langs enkele deels nog werkende molens in het gebied ten westen van Doetinchem en in het Montferland. Hier liggen kilometers goed onderhouden fietspaden die het mooie coulisselandschap doorkruisen. Iedere bocht verrast met een nieuw vergezicht, wijngaard of authentieke molen.

Boerenhoevenroute Rijsbergen

Fiets langs Brabantse kerken en over rustige landwegen rond Rijsbergen, een dorp in de gemeente Zundert. Tijdens deze Boerenhoevenroute van 37 kilometer maak je kennis met weide en akkers met een diversiteit aan bomen en groenten.

Fietsroute Westland

Deze kant van het Westland in Zuid-Holland is nog niet erg bekend. De fietsroute voert langs het oude Staalduinse Bos, langs ’s Gravenzande en door Naaldwijk. Onderweg is het door de vergezichten naar het oude kerkdorp ’t Woudt vaak de moeite waard om even te stoppen voor een adempauze (en foto).

Onontdekt Twente

Dichtbij de grens van Duitsland ligt een stukje onontdekt Twente. In tegenstelling tot veel andere heidegebieden in de streek is het Buurserzand erg zompig en nat. Een voordeel, want hier bloeien zeldzame bloemen en vliegen mooie vogels. Een ideale route voor vogelspottende fietsliefhebbers.

Geheim van Friesland

In het Nationaal Landschap Noardlike Fryse Wâlden, volgens de website ‘het best bewaarde geheim van Friesland’, kun je aan de hand van genummerde borden je eigen fietsroute samenstellen. Je vindt er groen coulisselandschap en unieke flora en fauna.

Adviezen RIVM

Zin om direct op de fiets te stappen? Dat snappen wij. Het is echter belangrijk om te vermelden dat de adviezen van het RIVM te allen tijden moeten worden opgevolgd. Houd er rekening mee dat er gevraagd wordt om in je eigen regio op pad te gaan en om voldoende afstand te houden als je onderweg mensen tegenkomt. Is het erg druk? Kies van voor een andere route.

Ook voor de thuisblijvers is er genoeg te doen op wandel- en fietsgebied. Wij selecteerden eerder al 10 tips voor als de verveling toeslaat, van spannende films, tot mooie boeken en interessante podcasts.

5/5 - (1 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *