Flamingo’s spotten in Nederland

Flamingo's Nederland
Foto Laurie Karine van Dam en Manja Herrebrugh

Flamingo’s spotten, in Nederland!? Jazeker, je hoeft niet helemaal naar Zuid-Amerika of het Caribisch gebied af te reizen om ze tegen te komen. De vogel, vooral bekend om zijn roze kleur en het staan op een poot, is namelijk ook te spotten in ons eigen landje.

Wanneer flamingo’s spotten?

In de wintermaanden kun je de flamingo’s spotten. De laatste jaren van november tot eind maart. Ze trekken vanuit het Zwillbrocker Venn, een natuurgebied in Duitsland, naar Nederland. De flamingo broedt hier niet en vertrekt daarom in april weer terug naar Duitsland, terug naar zijn broedplaats.

Waar flamingo’s spotten?

De flamingo’s zijn te zien rondom het IJsselmeer, het Lauwersmeer en de Zeeuwse wateren. Ga ze eens bekijken in het zoute water van het Grevelingenmeer. Om precies te zijn, tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

Flamingo’s in de winter

Van oorsprong komen de flamingo’s uit warmere oorden. Nederland met zijn relatief zachte winter is dus een uitstekende plaats om de winter door te brengen. In Toeractief 6-2017 maken we een fietstocht door Middelharnis en omgeving. De route leidt je ook langs de flamingo’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *