Runexpected komt naar Rotterdam

Runexpected Rotterdam
Tijdens Runexpected kun je je aan alles verwachten. Ook aan beren op de weg.

Runexpected, ‘de meest onvoorspelbare run van Nederland’, wordt op zondag 26 mei 2024 voor het eerst georganiseerd in Rotterdam. De deelnemers, die lopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de zeldzame ziekte neurofibromatose, staan onderweg spannende verrassingen te wachten.

Runexpected staat voor onvoorspelbaarheid. “Het parcours zou zomaar ineens langer kunnen zijn dan vijf of tien kilometer”, vertelt Hubert van Wensen, initiatiefnemer van de onvoorspelbare loop. “Er zit een aantal misleiden afslagen in de route. Zo kan het zijn dat een fanfare plots de route blokkeert of dat je getuige bent van een ontvoering met een helikopter. Of misschien heb je onderweg wel dorst en stap je voor een pauze op de frisfiets met vrienden.” Kortom, van alles is mogelijk… Zelfs beren op de weg.

Onvoorspelbare loop

En dat maakt van Runexpected een onvergetelijke belevenis met vrienden, familie of onbekenden die toevallig hetzelfde looptempo als jij hebben. Dit jaar vindt het evenement plaats op 26 mei in Rotterdam. Maar, zo waarschuwt Van Wensen, “bereid je dus maar voor dat je geen records gaat lopen in Rotterdam”. Daar gaat het overigens ook niet om. Wel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar neurofibromatose, een zeldzame neurologische aandoening waarbij tumoren ongeremd groeien. “Ze kunnen op de huid of dieper in het lichaam zitten”, legt de initiatiefnemer van Runexpected en voorzitter van de stichting Let’s Beat NF uit. “De ziekte heeft een heel onvoorspelbaar verloop. Vandaar dat wij ook een onvoorspelbare loop organiseren.”

Neurofibromatose de wereld uit lopen

Het is inmiddels de derde keer dat Runexpected georganiseerd wordt. De vorige twee edities leverden een bedrag van bijna 200.000 euro op. Dat geld werd gebruikt voor onderzoek naar immuuntherapie in het Erasmus Medisch Centrum. “We hebben dit keer een machtig mooi parcours in het centrum van Rotterdam en wederom waanzinnige en onverwachte gebeurtenissen in petto. We rennen ook langs het Erasmus MC, waar het NF-expertisecentrum is”, verklaart Van Wensen. “Niets belet ons om nog meer geld op te halen om neurofibromatose de wereld uit te lopen.”

Inschrijven en doneren kan via runexpected.nl

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *