Van Gogh National Park

Naamloos

Een natuurgebied dat de wereldberoemde schilder overstijgt. In Van Gogh Nationaal Park is de natuur de belangrijkste verbindende factor. Voor inwoners, voor ondernemers, voor iedereen die er actief opuit wil trekken in de Brabantse bossen en heide.

“Van Gogh begint bij je voordeur. Zodra je de deur uitstapt, ben je meteen op weg naar heel veel fraais”, aldus Frank van den Eijnden. In maart 2021 diende hij als Operationeel directeur Van Gogh Nationaal Park i.o. samen met zijn team de adviesaanvraag ‘Statustoewijzing Nationaal Park van Gogh’ in bij de Rijksoverheid. Een nationaal park nieuwe stijl, zoals hij het zelf omschrijft. In dit nationaal park in oprichting ligt het accent niet alleen op de prachtige natuurgebieden, maar wordt er ook gekeken naar de agrarische landschappen die de provincie rijk is en is er een rol weggelegd voor de Brabantse steden. Het totaalconcept van dit nationaal park richt zich op een aantal belangrijke pijlers. Het versterken van de natuur en het landschap is er daar een van. Daarbij is er aandacht voor het verbeteren van het watersysteem bij watermolens en worden er in de komende jaren honderden kilometers beekdalen opnieuw ingericht en talloze heggen, struiken en bomen aangeplant.

Dit artikel staat in Toeractief 6 – 2023. Je kan het hele artikel lezen door Toeractief 6 – 2023 online te kopen of in een boekhandel bij jou in de buurt. 

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *