Klompenpad het Dikke Torenpad geopend

Klompenpad het Dikke Torenpad

Klompen aan, rugzak op en gaan! Zaterdag 15 april vond de feestelijke opening plaats van het 144ste Klompenpad: het Dikke Torenpad. Wethouder Rutger van Stappershoef onthulde het startpaneel in bijzijn van de vrijwilligers en de deelnemende grondeigenaren. Het gloednieuwe klompenpad is inmiddels al door velen geprobeerd en enthousiast ontvangen.

Ontdek het mooie buitengebied van Varik

Het Dikke Torenpad is een wandelroute van twaalf kilometer door uiterwaarden, langs de Waal en door boerenland in het mooie buitengebied van Varik en Heesselt. Via een mooie overstaproute wordt het Dikke Torenpad verbonden met het Ynenpad dat binnenkort in Opijnen opent.

Vrijwilligers en financiers

Onder begeleiding van SLG hebben enthousiaste vrijwilligers de route ontwikkeld. Zij gaan het pad ook maandelijks nalopen om te controleren of alles nog werkt en toegankelijk is. Met medewerking van grondeigenaren, gemeente West Betuwe, Dorpstafel Varik en andere partijen uit de streek is de route tot stand gekomen. Het Klompenpad is gefinancierd door Provincie Gelderland, gemeente West Betuwe en de Nationale Postcode Loterij.

Brochure en app

De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe bordjes. Kijk voor de digitale brochure met route-informatie op www.klompenpaden.nl of download de route in de Klompenpaden app. Gedrukte brochures zijn te koop bij het Veerhuis, De Dikke Toren in Varik en bij VVV’s in de regio.

Wandelaars van Klompenpaden zijn te gast op het opengestelde terrein van grondeigenaren, daarom geldt de regel dat honden op sommige delen verboden zijn in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels.

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *