Geweldige fiets- en wandelbelevingen in Brabant

wandel- en fietsbelevingen Brabant
Wandelen door Fort de Roovere

Heb jij wel eens gewandeld door het water, terwijl je voeten droog blijven? Gefietst over een fietspad met duizenden flonkerende steentjes of zelfs dwars dóór een museum? We zetten enkele van de meest verrassende fiets- en wandelbelevingen in Brabant voor je op een rij.

Bijzondere wandelbruggen

Bij de Mozesbrug in Halsteren, vlakbij Bergen op Zoom, loop je dóór het water met droge voeten. Ook al zo fotogeniek is de Moerputtenbrug bij ‘s-Hertogenbosch, een oude spoorbrug dwars door de natuur.

 

fiets- en wandelbelevingen Brabant
Moerputtenburg in ‘s-Hertogenbosch. Foto Willeke Machiels

Spectaculaire uitkijktorens in Brabant

Een uitkijktoren met schitterend uitzicht maakt jouw wandel- of fietstocht compleet! In natuurgebied De Maashorst vind je de indrukwekkende Uitkijktoren Herperduin. Ook spectaculair is D’n Flaestoren in regio De Brabantse Kempen, waar je prachtig uitkijkt over het ven De Flaes.

Uitkijktoren in de Brabantse Kempen biedt een magistraal uitzicht. Foto Willeke Machiels

Fietsen in een schilderij

Tussen Nuenen en Eindhoven ligt het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. ’s Avonds lichten duizenden steentjes in het pad op en lijkt het alsof je door Van Goghs wereldberoemde schilderij The Starry Night fietst! Het fietspad is onderdeel van de Van Gogh fietsroute, die je letterlijk in de voetsporen laat treden van de Brabantse Meesterschilder.

fiets- en wandelbelevingen Brabant
Het Van Gogh-Roosegaarde fietspad is ’s avonds net het beroemde schilderij  ‘De Sterrennacht’ van Van Gogh

Fietsen dóór een museum

In Oorlogsmuseum Overloon fiets je dwars dóór het museum via een drie meter hoge fietsbrug, met een geweldig uitzicht op de enorme Tweede Wereldoorlog-collectie. De fietsbrug is geopend tijdens de openingsuren van het museum en maakt onderdeel uit van de Liberation Route Brabant.

In Oorlogsmuseum Overloon fiets je dwars dóór het museum over een 3 meter hoge fietsbrug!

Meer fiets- en wandelbelevingen in Brabant

Geïnspireerd? Lees meer informatie over deze fantastische fiets- en wandelbelevingen in Brabant en zet ze op je lijstje!

 

Rate this post

Bekijk ook...

2 reacties

 1. Mieke Kamps

  Beste Toeractief medewerker,
  Helaas is de foto die geplaatst is bij het artikel over de uitkijktoren bij De Flaes in de Kempen, NIET een foto van/vanaf de Flaestoren!! Welke toren het wel is weet ik niet. Maar de Flaestoren is het niet want die kijkt uit over o.a. de Flaes en da’s een ven, geen zandduinvlakte.

  • Roos (hoofdredacteur Toeractief)

   Beste Mieke,

   Bedankt voor je reactie. Ik heb het aangepast.
   Ik ga meteen speuren welke toren dit dan wel is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *