Frisgroen landschap en nostalgie op fietsroute Sneek

Foto Bas Jongerius
Foto Bas Jongerius

Fietsend rond het Sneekermeer zie je fonkelend water, deinende bootjes en niet te vergeten: de eerste voorjaarsbloemen. Zelfs voor inwoners van de stad zelf, bleek fietsroute Sneek nog verrassend mooi. En honderd procent Friesland.

Volop groen landschap en kabbelend Hollands water dus. Maar op deze route is het niet alleen de natuur waar je van kunt genieten. Fietsroute Sneek brengt je ook langs vele leuke bezienswaardigheden en cultureel erfgoed, zoals Penninga’s molen, boerderijen en Museum Joure.

Douwe Egberts

Museum Joure geeft je een kijkje in de geschiedenis van het bekende merk Douwe Egberts. Ruik de geur van versgebrande koffie, terwijl je in de historische gebouwen op het terrein een kijkje neemt, waar regelmatig nog oude ambachten worden beoefend. In de tuinkamers van de familie die er ooit woonde, kun je tegenwoordig terecht voor een lekker kopje koffie. Of bezoek het oude winkeltje, waar nog altijd dingen als zoethout en polkabrokken te koop zijn.

Schippers van de Kameleon

Fietsroute Sneek geeft je bovenal het ‘Kameleonsgevoel’, verwijzend naar de jeugdserie De Schippers van de Kameleon. Om deze ervaring compleet te maken, kun je onderweg een bezoekje brengen aan het Ervarium in Terherne. Hier beleef je de verhalen uit de serie zelf een beetje mee. Al met al een fietsroute vol groen, Fries landschap en herinneringen aan vroeger tijden.

Informatie fietsroute Sneek

Afstand: ca. 47 km
Vertrekpunt: Station Sneek, Dr. Boumaweg 16, 8601 GM, Sneek
Routeverhaal: Toeractief 2-2019, pagina 10
Routeboekje: pagina 4

 

Routecheck

Heb je tijdens het wandelen een wijziging opgemerkt in de route. Geef dit dan door via toeractief@bcm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *