Houd je gezondheid in balans

Het bijslikken van Vitamine D kan bijdragen aan een gezonde levensstijl – gezondheidstips van Toeractief

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flinndal

Het internet wordt zo’n beetje overspoeld met richtlijnen hoe we zouden moeten eten en hoeveel we per dag dienen te bewegen. Vooralsnog is het echter zo dat een evenwichtig eetpatroon in combinatie met voldoende beweging de meest gezonde leefstijl behaald wordt. Pas wanneer je meer of minder van een soort gaat doen, hetzij eten, hetzij bewegen, is het van belang in een van beide een aanpassing aan te brengen. Wanneer je veel tijd binnen doorbrengt, kun je door gebrek aan zonlicht al snel te maken krijgen met een vitamine D tekort. Op zich is dat niet zo’n probleem. Dat is makkelijk op te lossen door vitamine D van Flinndal te kopen, om maar iets te noemen. Het wordt een ander verhaal wanneer je basisvoeding over het algemeen te eenzijdig is. Dan kom je er niet meer met alleen een supplement.

Koolhydraten onverdiend in het boetebankje

Was zo’n twintig jaar geleden vet de gedoodverfde boosdoener in ons voedingspatroon, vandaag de dag willen veel gezondheidsgoeroe’s ons doen geloven dat koolhydraten onze grootste vijand zijn. Om als gezond mens te functioneren hebben we echter beiden nodig. Zowel vet – zonder vetten verteren we immers geen rauwkost – als koolhydraten, zijn een belangrijke energiebron voor onze organen en spieren. Wanneer je veel beweegt of duursport beoefend is het juist heel belangrijk dat je voldoende koolhydraten binnenkrijgt. Zou je dat niet doen, ga je je vermoeid voelen, komen er concentratieproblemen om de hoek kijken enzovoort. Omdat je dat dan niet direct toeschrijft aan een glycogeentekort, het hoofdbestanddeel van koolhydraten, is de kans groot dat je het oplost door nog maar een potje vitamine D te kopen van Flinndal.

Energiehuishouding mag steuntje in de rug

Zijn multivitaminen en voedingssupplementen dan niet slecht voor de gezondheid, vraag je je misschien af. Nee, zeer zeker niet. Met name wanneer we een verminderde weerstand hebben, kan het helemaal geen kwaad iets bij te slikken. Wanneer je voelt dat je niet zo lekker in je vel zit door drukte op je werk, spanningen in je privéleven of een winterdip mag de energiehuishouding best een steuntje in de rug. Om de simpele reden dat het in onze maatschappij vaak eenvoudigweg niet mogelijk is om altijd gezond te eten, regelmatig te bewegen én daarnaast ook nog eens aan voldoende nachtrust te komen.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flinndal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *