Meivakantie in eigen land

Ootmarsum in de meivakantie
Ootmarsum en omgeving is een van de populaire bestemmingen om de meivakantie door te brengen.

Bijna de helft van de Nederlanders brengt de meivakantie dit jaar in eigen land door. Waarom ook niet? Want ons land heeft het allemaal: kust, bos en heide, maar ook historische steden en dorpen. En nu de lente in het land is, is er helemaal geen reden meer om voor een korte vakantie de grens over te gaan, toch?

Misschien klinkt het wel herkenbaar voor jou: de meivakantie op een mooie plek in eigen land doorbrengen. Zo’n 42 procent van de vakantiegangers kiest ervoor, zo blijkt uit een onderzoek van ANWB onder ruim duizend Nederlanders. Met de stad én de natuur binnen handbereik heeft ons land immers alles wat nodig is voor de ontspannende midweek waarvoor 33 procent van de ondervraagden kiest. Zeker wanneer de zon van de partij is. Een iets lager percentage (26 procent) kiest ervoor om een hele week elders door te brengen en een even groot percentage gaat op weekend in eigen land tijdens de meivakantie.

Nederland fietsland. Ook op vakantie fietsen we graag, zo blijkt.

Fietsen op vakantie

Het merendeel van de vakantiegangers in eigen land (87 procent) gaat met de auto naar zijn bestemming. Slechts 7 procent reist met het OV. Eenmaal ter plaatse worden veel verplaatsingen met de fiets gedaan. Een uitstekend transportmiddel om de omgeving te verkennen, vindt 53 procent van de ondervraagden. Zij nemen daarvoor hun eigen fiets mee (30 procent) of huren een fiets ter plekke (23 procent).

Populaire bestemmingen in de meivakantie

De meivakantie in eigen land vieren, gebeurt het liefst in de provincies Limburg, Drenthe en Gelderland. De populairste steden zijn Amsterdam, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Den Bosch. Ook de dorpen Giethoorn, Volendam, Texel/De Koog, Orvelte en Ootmarsum worden in de eerste week van mei druk bezocht. Ga jij deze week nog op pad? Laat je inspireren door onze fietsroutes.

Herbeluister hier het radio-interview met Toeractief-hoofdredacteur Fenna Lenders over meivakantie in Nederlandse natuur.

5/5 - (2 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *