Header Toeractiefwebsite

Top 5 fietsroutes 2020

top 5 fietsroutes 2020

Op het einde van het jaar kijken we op onze website welke fietsroutes het meest zijn bekeken. Hieruit kwamen een aantal populaire routes. Wij delen hier de top 5 fietsroutes 2020.

1. Fietsroute Broek in Waterland: Volop Hollands glorie

Hóe leuk is het om eigen land te ontdekken? Fietsroute Broek in Waterland laat je zien hoe leuk. Deze route neemt je mee naar schiereiland Marken, langs typisch Hollandse plaatsjes en door het Purmerbos. Genoeg te beleven onderweg.

fietsroute Broek in Waterland
Foto Marjolein van Rotterdam

2. Fietsen door de Maasheggen

Boxmeer (Noord-Brabant) staat niet op iedereens lijstje met plekken om te gaan fietsen, maar het verdient toch zeker een plekje. Misschien wel ergens bovenaan, want tussen Boxmeer en Overloon ligt een uniek landschap: de Maasheggen. Het enige Nederlandse Unesco-biosfeergebied. Goede reden om te gaan fietsen door de Maasheggen, met deze route op zak.

Fietsen door de Maasheggen
Foto Marjolein van Rotterdam

3. Fietsroute Zuidhorn brengt je Groningen én Friesland

Vanuit het Groningse Zuidhorn is het heerlijk fietsen tussen uitgestrekte weilanden. Door het oude Friesland, Nationaal Park Lauwersmeer en het vissersdorp Zoutkamp. Fietsroute Zuidhorn is een route waarbij natuur en cultuur elkaar afwisselen.

fietsroute zuidhorn
Nationaal Park Lauwersmeer. Foto Shutterstock

4. Fietsroute Beilen door Nationaal Park Dwingelderveld

Met fietsroute Beilen fiets je via stuifzandgebied Terhorsterzand zo Nationaal Park Dwingelderveld in, waar schapen, bos, heide en vennen op je wachten. De route brengt je rust, ongerepte natuur en nieuw voorjaarsleven. Drenthe op z’n mooist.

top 5 fietsroutes 2020
Foto Bas Jongerius

 

5. Fietsroute Tiel een rondje door het Land van Maas en Waal

Vanuit Tiel steken we de Waal over en fietsen over het land tussen de rivieren in. Fietsroute Tiel gaat langs plaatsen als Beneden-Leeuwen, Druten, Appeltern en Alphen, om uiteindelijk weer terug te keren in de stad van de welbekende Flipje. Onderweg zijn uiterwaarden, dijken, watervogels, maar ook monumenten en erfgoed te ontdekken.

top 5 fietsroutes 2020
Foto Marjolein van Rotterdam

Dit is onze top 5 fietsroutes van 2020. Hoe ziet jouw persoonlijke top 5 eruit? Ben je ook benieuwd naar de vijf populairste wandelroutes van afgelopen jaar? We hebben ook de top 5 meest bekeken wandelroutes voor je op een rijtje gezet.

4/5 - (3 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *