Toeractief-headerafbeelding

Top 5 wandelroutes 2020

top 5 wandelroutes 2020

Op het einde van het jaar kijken we op onze website welke wandelroutes het meest zijn bekeken. Hieruit kwamen een aantal populaire routes. Wij delen hier de top 5 wandelroutes 2020.

1. Wandelroute Strijensas brengt je in magische sferen 

Als er ergens een plek is waar je in deze tijd van het jaar kunt genieten van sprookjesachtige sferen is dat in de Hoeksche Waard in Zuid-Holland. Met de wandelroute Strijensas loop je door dit rustgevende polderlandschap dat in verschillende periodes stapje voor stapje is drooggelegd. Dit alles in combinatie met de schilderachtige oeverlanden zorgt ervoor dat dit de ideale (winter)wandeling is.

top 5 wandelroutes 2020
Foto Laurie Karine van Dam

2. Wandelroute Deelen: een onbekend stukje Veluwe

Wanneer je de Veluwe inrijdt, wordt alles anders. Het is en blijft een uniek stuk natuur in Nederland. Een gebied op de zuidelijke Veluwe waar zelden iemand het over praat, is het Deelerwoud. Deze plek kent twee enorme heidevelden en in de zomermaanden staat dit volop in bloei. Een goede reden om de rugzak in te pakken en de wandelroute Deelen te lopen.

Foto Bart Hautvast

3. Wandelroute Zoutkamp: maak kennis met het Lauwersmeer

Het gebied rondom wandelroute Zoutkamp zit boordevol nieuwe natuur en oude verhalen. Zo geloofden de bewoners vroeger dat het spookten in de kwelders grenzend aan Zoutkamp en Vierhuizen. Daarnaast behoorde het gebied vroeger nog tot de Lauwerszee. Na de afsluiting hiervan verloor het vissersdorp zijn ligging aan het open water en kreeg het Lauwersmeer ervoor terug.

Wandelroute Zoutkamp
Foto Corné Sparidaens

4. Groene wandelroute Dalfsen: over landweggetjes naar Vilsteren

Op pad in Overijssel, met als doel landgoeddorp Vilsteren. Op wandelroute Dalfsen doorkruis je een grote variatie aan groen, om uiteindelijk te wandelen langs het Vilsterse landhuis, de molen en een mysterieuze kluizenaarshut.

top 5 wandelroutes 2020
Foto Margriet Spangenberg

5. Stadswandeling Doesburg: monumentenroute

Wie houdt van een kleine stad om in alle rust doorheen te slenteren, langs stukjes verleden en tussen de vriendelijke Gelderlanders, zit met stadswandeling Doesburg goed. Dit stadje aan de IJssel is omringd door moerasland, heeft het oudste grand café van Nederland en staat bekend om zijn mosterd.

Foto KB Fotografie

Dit was onze top 5 wandelroutes 2020. Wat is jouw persoonlijke top 5? Ben je ook benieuwd naar de vijf populairste fietsroutes van afgelopen jaar? We hebben ook de top 5 meest bekeken fietsroutes voor je op een rijtje gezet.

4/5 - (3 stemmen)

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *