Toeractief-headerafbeelding

Hoge Veluwe Wandeldag

HV-Wandel-039

Op zaterdag 8 oktober 2022 staat wandelen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe centraal. Dit is alweer het zeventiende jaar dat de Wandeldag plaatsvindt. Afwisselende routes van één, vijf, tien, vijftien en twintig kilometer laten de wandelaars genieten van de uitgestrekte natuur van het Park.

De routes van één en vijf kilometer zijn goed toegankelijk voor gezinnen met kinderen en mindervaliden. Tevens zijn alle routes geschikt voor Nordic- en powerwalkers. Langs de routes staan natuurgidsen die graag vertellen over het veelzijdige landschap met haar bijzondere zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en glooiende heidevelden. Deelname aan de Wandeldag is gratis, wel dient de reguliere entree voor het Park betaald te worden. Inschrijven kan hier of op de dag zelf. Het Park is op 8 oktober vanaf 07.30 uur geopend.

Starttijden:

  • 20 km                   tussen 8.00 – 9.00 uur
  • 15 km                   tussen 9.00 – 10.00 uur
  • 10 km                   tussen 10.00 – 11.00 uur
  • 5 km                     tussen 11.00 – 12.00 uur
  • 1 km                     tussen 11.00 – 12.00 uur

Alle wandelingen starten vanaf het Evenemententerrein in het centrum van het Park.

De Belevingsroute

De Hoge Veluwe Wandeldag is toegankelijk en leuk voor iedereen. Sinds 2013 is er een speciale route van ruim één km uitgezet voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking. Deze route gaat over verharde paden, is niet te lang en is speciaal afgestemd op mensen met een beperking. Het is een prachtige tocht om in familieverband aan deel te nemen.

 

Rate this post

Bekijk ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *